Liturghie Arhiereasca la praznicul Bobotezei

Liturghie Arhiereasca la praznicul Bobotezei

 

Sarbatoarea inchinata Botezului Domnului Iisus Hristos a fost cinstita astazi si in Eparhia Argesului si Muscelului.
 
Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca in Catedrala Arhiepiscopala, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.
 
Credinciosii veniti de la primele ore ale diminetii au asteptat cu rabdare momentul cel mai important: sfintirea Aghiasmei Mari.
 
Slujba de sfintire a apei a fost oficiata de Chiriarhul Eparhiei in baldachinul din fata catedralei, fiind rostite rugaciunile de invocare a Duhului Sfant.
 
Maine credinciosii din municipiul Pitesti vor avea bucuria de a participa la Sfanta Liturghie arhiereasca oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Calinic la biserica cu hramul Sfantul Ioan Botezatorul.
 
Botezul lui Hristos in apa Iordanului savarsit de Sf. Prooroc Ioan Botezatorul, Inaintemergatorul Domnului, se mai numeste si Teofanie sau Epifanie, adica Aratarea Fiului lui Dumnezeu.
 
La varsta de 30 de ani, Mantuitorul Iisus Hristos primeste botezul de la Ioan si este aratat de Dumnezeu Tatal ca fiind Fiul Sau cel iubit.
 
Unul din scopurile pentru care Hristos S-a botezat a fost acela de a Se face model pentru noi, caci viata noastra duhovniceasca incepe prin taina Botezului, asa cum lucrarea de mantuire a lumii a inceput prin Botezul lui Hristos, dupa care au urmat toate celelalte, adica Patimile, Rastignirea, Invierea si Inaltarea.
 
Sursa: eparhiaargesului.ro